You are here

Politica de confidentialitate

View Privacy policy (in English)

Authentic Spirit (avand sediul in Cluj-Napoca, str. Bucuresti nr. 83, ap. 12, jud. Cluj, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe anga Tribunalul Cluj sub nr. J12/3846/2004, CUI 16884795) este operator al datelor cu caracter personal transmise prin intermediu acestui site. 

Respectam confidentialitatea datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice cu care interactionam. Politica si procedura noastra organizationala respecta legislatia interna si comunitara in vigoare. 

Aceste proceduri pot suferi actualizari ulterioare, motiv pentru care va recomandam sa le verificati in mod regulat. Ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment acest document de informare, fara sa va notificam in acest sens.

Prelucram doar datele relevante cu caracter personal ale persoanelor fizice, limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile pentru care sunt prelucrate.

Prelucram datele cu caracter personal in forma si continutul pe care dumneavoastra ni l-ati comunicat, fara a opera nicio modificare asupra acestora, decat la solicitarea si cu consimtamantul dumneavoastra. 

Fac exceptie situatiile in care reiese altfel din actele pe care dumneavoastra ni le puneti la dispozitie sau din informatiile din surse publice, eventual dupa confirmarea realitatii lor de catre dumneavoastra. Va rugam astfel sa fiti diligenti in momentul in care veti completa datele dumneavoastra cu caracter personal.

1. Colectarea datelor dumneavoastra

Datele dumneavoastra sunt colectate in urmatoarele situatii:

1.1. Cand vizitati site-ului nostru

Utilizam cookie-uri pentru a va identifica atunci cand vizitati site-ul nostru. 

Prelucram urmatoarele date despre comuterul dumneavoastra si despre vizitele si utilizarile acestui site web (adresa de IP, locatia geografica, tipul si versiunea browserului, sistemul de operare, sursa de recomandare, durata vizitei, vizualizarile de pagina si caile de navigare ale site-ului).

Cookie-urile nu retin date cu caracter personal cum ar fi numele dumneavoastra sau detalii bancare. Acestea doar ne permit sa aflam informatii dupa ce v-ati autentificat sau ajuta sa faca legatura intre informatiile privind navigarea facuta si datele cu caracter personal atunci cand alegeti sa va inregistrati pentru un serviciu sau buletin informativ.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.  

Utilizarea anumitor tipuri de cookie-uri este necesara pentru site-urile de tipul magazin online, fara acestea nu se poate retine comanda dumneavoastra si nu se pot finaliza toate etapele pentru plasarea unei comenzi de produs sau servicii online (datele dumneavoastra nu se pot retine altfel de la o pagina de internet la alta). 

De asemenea, cookie-urile sunt utilizate pentru a va furniza o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si intereselor dumneavoastra.

Cookie-urile de performanta sunt utilizate pentru a analiza modul in care functioneaza site-ul si cum il putem imbunatati. Acestea nu  colecteaza informatii care va pot identifica, datele fiind anonime.

Cookie-urile de functionalitate ajuta la imbunatatirea experientei dumnevoastra. Acestea se refera strict la site-ul nostru si pot inregistra modificarile pe care dumneavoastra le-ati facut e site. 

Aveti posibilitatea sa blocati sau sa permiteti utilizarea acestor cookie-uri, dar blocarea lor poate determina imposibilitatea furnizarii unor servicii catre dumneavoastra. Este de asemenea posibil ca blocarea lor sa ne impiedice sa memoram ca ati dorit sau ca nu ati dorit un anumit serviciu.

Va puteti configura browser-ul sa respinga fisierele cookie sau sa fie acceptate cookie-uri de la o pagina de internet anume. 

De regula, aceste setari se realizeaza in sectiunea "optiuni"/"preferinte" ale browser-ului dumneavoastra. 

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor, in special celor de targeting/publicitate, nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online, ci doar ca aceasta nu va fi adaptata preferintelor si intereselor dumneavoastra evidentiate prin comportamentul de navigare.

1.2. Cand ni le furnizati in mod direct

In general, datele dumneavoastra sunt colectate in mod voluntar, astfel ca aveti controlul datelor pe care ni le furnizati. Daca nu doriti sa ne trasmiteti nicio informatie in ceea ce va priveste, vom fi impiedicati sa va furnizam bunurile si serviciile care fac obiectul activitatii noastre. 

Cu titlu exemplificativ, primim de la dumnevoastra informatii astfel:

a. Cand va creati un cont: ne transmiteti adresa de e-mail si numele 

Aveti posibilitatea sa va inregistrati pe site-ul nostru  prin contul dumneavoastra de Facebook. 

Daca optati pentru aceasta varianta veti fi directionati catre o pagina administrata de Facebook unde veti fi informati despre politica lor de confidentialitate a datelor. Nu organizam si nu raspundem de prelucrarea datelor cu caracter personal in aceasta situatie.

Colectam datele dumnevoastra prin intermediul mai multor site-uri, in functie de obiectul interesului dumnevoastra:

www.ath-gear.ro
www.foxracing.ro
www.authentic-spirit.com
www.cauciucuri-atv.ro
www.cfmotoparts.eu
www.ath-moto.ro

b. Cand va abonati la notificari ne transmiteti adresa de e-mail si numele

c. Cand plasati o comanda: ne trasmiteti, dupa caz, caracteristicile produsului dorit, e-mail-ul, detaliile de facturare, adresa de livrare, numarul de telefon, CNP.

Nu colectam datele dumneavoastra bancare, plata serviciilor si bunurilor noastre se face prin ramburs la curier. 

d. Cand formulati o cerere/plangere sau intrati dumneavoastra in contact cu noi din varii motive, atat online cat si telefonic: ne transmiteti datele pe care le considerati necesare.

1.3. Cand ne sunt furnizate in mod indirect

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot sa ne fie furnizate in mod indirect de alti operatori, entitati care au deja datele dumneavoastra (ex: Facebook). 

Acest lucru este influentat si de setarile dumneavoastra de confidentialitate de la alte site-uri sau operatori de date cu caracter personal.

1.4. Cand datele sunt publice sau cand ne sunt furnizate in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare

De exemplu: numele persoanei fizice, administrator intr-o societate, este o informatie publica pe care o putem oricand verifica.

2. Datele colectate

Nu prelucram informatii personale sensibile, cum ar fi: starea de sanatate, orientarea sexuala, etnie s.a.

3. Datele persoanelor minore

Nu procesam cu buna stiinta datele persoanelor fizice sub 16 ani. 

Daca din datele furnizate descoperim ca aveti sub 16 ani atunci datele dumnevoastra vor fi sterse dupa operarea serviciului solicitat.

4. Scopul si temeiul prelucrarii datelor cu caracter personal

a. Prelucrarea datelor dumneavoastra este necesara pentru a va putea onora comenziile sau pentru a face demersuri in vederea onorarii lor

Prelucrarea datelor dumneavoastra este impusa de dispozitii legale (civile, fiscale s.a.) care stabilesc elementele obligatorii ale unui contract, ale unei facturi fiscale, deviz sau orice alt act incheiat sau care urmeaza a fi incheiat cu dumneavoastra.

b. Prelucrarea datelor este necesara pentru a raspunde solicitarilor/reclamatiilor/plangerilor dumneavoastra transmise noua cum ar fi respectarea dreptului dumneavoastra de a returna produse sau a dreptului la garantie ori alte asemenea situatii in care este in interesul dumneavoastra sa va putem identifica in viitor ca fiind clientul achizitor. 

c. Prelucrarea datelor dumneavoastra este necesara pentru indeplinirea unei obligatii legale impusa noua

Cu titlu exemplificativ: obligatia de arhivare a actelor financiar-contabile (contracte, facturi fiscale s.a.), obligatia de raportare financiara, obligatia de a preveni fraudele financiare si spalarea de bani.

d. Prelucrarea datelor dumneavoastra este necesara pentru satisfacerea intereselor noastre legitime

Vom analiza in prealabil ca interesele noastre legitime sa fie echitabile si sa nu influenteze in mod nejustificat si disproportionat drepturile altor persoane.

Cu titlu exemplificativ: pentru a imbunatatii experienta dumneavoastra de navigare pe site (pe oricare dintre site-urile administrate de noi), pentru audit/administrarea costurilor noastre conform dispozitiilor legale sau contractuale, pentru optimizarea activitatii noastre, in scopuri organizationale.

e. Prelucrarea datelor dumneavoastra este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste interesului public sau care rezulta din exercitarea autoritatii publice cum ar fi, exemplificativ, cazurile in care in baza unei legi si cu respectarea unei proceduri o autoritate ne solicita informatii cu privire la clienti si/sau produse care au fost achizitionate de la noi 

f. Prelucrarea datelor dumneavoastra este necesara pentru a comunica cu dumneavoastra

Cu titlu exemplificativ: pentru a confirma comenziile plasate, pentru a va raspunde la mesaje, reclamatii, etc. 

g. Prelucrarea datelor dumneavoastra in baza consimtamantului exprimat

Prelucrarea datelor cu caracter personal care excede scopurilor de mai sus (a-g) se va face doar cu consimtamantul dumneavoastra.

Va vom cere consimtamantul pentru a va trimite comunicari electronice cum ar fi: newsletter, notificari privind promotiile noastre.

5. Securitatea datelor cu caracter personal

Datele dumneavoastra sunt prelucrate doar de personal instruit in acest sens.

Colaboratorii nostri vor fi de asemenea raspunzatori de prelucrarea datelor cu caracter personal in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

[va recomandam sa inserati, chiar daca generic, ca ati contractat servicii de protectie antivirus, anti ... , in alte cuvinte sa poate fi inteles in ce constau masurile de securitate] 

6. Durata prelucrarii datelor

Vom prelucra si stoca datele dumneavoastra cu caracter personal atat timp cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare de mai sus. De exemplu, cand datele dumneavoastra au fost colectate in legatura cu o vanzare de produse, durata legala impusa pentru arhivarea unor documente financiar contabile (factura emisa pe numele dumneavoastra) este si durata de stocare si prelucrare a datelor personale. Tot astfel, daca am interactionat cu dumneavoastra numai pentru asigurarea garantiei produselor (cum ar putea fi situatia in care nu ati cumparat produsul de la noi, de exemplu l-ati mostenit sau l-ati cumparat in timpul perioadei de garantie de la un cumparator initial) noi vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal numai in perioada de garantie cu exceptia situatiei in care v-ati exprimat explicit consimtamantul in sens diferit.   

Asadar, dupa realizarea scopurilor pentru care au fost prelucrate vom sterge toate datele dumneavoastra din evidentele noastre. 

7. Dezvaluirea datelor cu caracter personal

Putem transmite datele dumneavoastra cu caracter personal colectate in scopurile mentionate mai sus catre site-urile administrate tot de noi.

Transmitem datele dumneavoastra cu caracter personal altor entitati doar in baza unei obligatii legale impuse in sarcina noastra sau in baza unor clauze contractuale, partenerilor nostri de afaceri (ex: furnizorilor de servicii de transport, servicii de plata, servicii IT, servicii de marketing a produselor pe care le comercializam, asigurari s.a.).

8. Drepturile dumneavoastra

8.1. Dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile noastre de prelucrare a datelor cu caracter personal, conform celor descrise in prezentul document;

8.2. Dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea noastra cu privire la prelucrarea datelor dumnevoastra cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

Vom procesa cererea dumneavoastra in maxim 15 zile de la comunicare, cu conditia ca informatiile solicitate sa se inscrie in categoria celor la care aveti acces si doar dupa ce v-am confirmat cu succes identitatea.

8.3. Dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum si completarea datelor incomplete; 

Rectificarea/ completarea datelor cu caracter personal va fi comunicata dumneavoastra, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

8.4. Dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:

a. acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
b. in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare.

Va rugam sa aveti in vedere ca inaintea exercitarii acestui drept sa va descarcati din contul dumneavoastra sau sa va salvati, in orice alt mod toate documentele aferente comenziilor efectuate la noi (ex. facturi fiscale, certificate de garantie). 

In situatia in care nu efectuati acest demers veti pierde aceste informatii, deoarece procesul de stergere din evidentele noastre a datelor cu caracter personal este un proces ireversibil.

c. in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;
d. in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
e. in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;
f. datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului comunitar sau al dreptului national sub incidenta caruia se afla operatorul.

Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor dumneavoastra cu caracter personal, sa anonimizam aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continuam in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice si de cercetare.

8.5. Dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care:

a. contestati exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
b. prelucrarea este ilegala, dar dumneavoastra solicitati restrictionarea utilizarii datelor si nu stergerea lor;
c. nu mai avem nevoie de datele dumneavoastra cu caracter personal dar le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
d. v-ati opus prelucrarii (altele decat cele de marketing direct), pentru intervalul de timp in care vom verifica daca drepturile noastre legitime prevaleaza asupra celor ale altei persoane.

8.6. Dreptul la portabilitatea datelor, respectiv:

a. dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit
b. dreptul ca aceste date sa fie transmise altor operatori de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;

8.7. Dreptul la opozitie:

a. in orice moment, va puteti opune prelucrarii datelor dumnevoastra cu caracter personal, exceptand situatia in care prevaleaza interesul public sau interesul nostru legitim in prelucrarea datelor, conform celor de mai sus;
b. in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, va puteti opune ca datele dumnevoatsra cu caractre personal sa fie prelucrate in scop de marketing direct.

8.8. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri.

8.9. Dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente.

Datele de contact ale Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal le gasiti la urmatoarea adresa: http://www.dataprotection.ro/?page=contact&lang=ro.
 
Fara a va afecta in orice fel dreptul sa va adresati in mod direct institutiilor competente, va rugam sa ne contactati in prealabil si va asiguram ca vom depune eforturile necesare sa rezolvam in mod amiabil orice problema.

Pentru orice intrebari cu privire la modul in care datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate si/sau pentru a va exercita drepturile mentionate mai sus, individual sau cumulate, ori pentru gestionarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa va adresati la urmatoarele date de contact:

e-mail: adina@authentic-spirit.com
telefon/ fax: 0730909966
adresa: Localitate Floresti, Str. Avram-Iancu, Nr. 492-500, Jud. Cluj